Utflykter på Koh Lanta
Även om det mesta kretsar kring de vackra stränderna på Koh Lanta så erbjuder ön en omväxlande tillvaro med olika aktiviteter, ställen att besöka och se. Det mesta tenderar till att kretsa kring den skönhet som den orörda naturen på ön och runt om erbjuder samt det rustika bylivet. Glöm för hundra gubbar inte bort att besöka "Lanta old Town". På den östra sidan har tiden mer eller mindre stått still och byarna har behållit sin ursprungliga form. Ta del av det genuina Lanta med dess traditioner och kultur. I byarna bor sjö-nomader ”sea gypsys” som lever i harmoni med havet.

Snorkling:
Den mest fantastiska dykning och snorkling hittar du i Andamanhavet. Området erbjuder ett rikt och spektakulärt liv under vattnet, mer än du hittar på många andra ställen. Ett kalejdoskop av koraller och horder av färgglada fiskar minglar med ryggradslösa djur medan mantor och valhajar patrullera på de djupare vattnen.

Det finns tre olika snorklings-turer
I samtliga turer ingår:
• BBQ Lunchbuffé, frukt och drycker
• Snorklings utrustning
• flytväst
• Engelsktalande guide
• Hotel transfer
• Försäkring
• National Park entréavgift
1. "4 Islands Tour" med speedboat, dagligen
Höjdpunkten för utflykten är Emerald Cave, kallas även "Morakot Cave" av thailändarna. Det sägs att den användes som gömställe av gamla havs-pirater som gömde sina byten i grottan. En simtur på 80 meter genom grottan innan du till slut hamnar i den öppna delen där du flyter i vattnet och glömmer både tid och rum. Vidare till Koh Kradan som var först med undervattenbröllop i Thailand. Öarna Koh Cherk och Koh Ngai (Koh Hai) är mycket vackra platser och ett måste för snorkling. Missa den inte!
Boka: Fantasea
Karta: Phuket Fantasea på kartan
2. "Koh Rok Tour" med speedboat, dagligen
Koh Rok är en del av Nationalparken där de två små öarna Koh Rok Nok and Koh Rok Nai ingår. Öarna ligger med ca 250 meters avstånd från varandra, åtskilda av en halvmåne-formad vik och omges av både hårda och mjuka korallrev. Öarna är fullständigt bedårande, en anledning till det är att de är obebodda, med undantag av Nationalparkens personal. Här simmar du i kristallklart vatten som ackompanjeras av pudervita stränder. Det är den mest populära snorklingsutflykten - slappa och snorkla hela dagen.
3. "Koh Phi Phi Tour" med speedboat, -avgångar varje ons, fre, sön.
Koh Phi Phi ligger endast 40 minuters båtresa bort. En vacker liten ö som har blivit känd världen över för sina många stränders skönhets skull. Runt om Phi Phi hittar du även andra mindre öar som kan vara värda ett besök. James Bond Island till exempel, här tampades James Bond med Scaramanga för över 35 år sedan i filmen "Mannen med den gyllen pistolen". Grannön Phi Phi Ley har några platser som brukar beskrivas som de vackraste på jorden. På Maya Bay till exempel spelades en del av filmen "The Beach" in med Leonardo DiCaprio. Viking Cave med sina förhistoriska teckningar av vikingaskepp och Monkey Bay är andra platser du besöker innan resan tillbaka till Koh Lanta på eftermiddagen.
Moo Koh Lanta National Park
Moh Koh täcker det mesta av den sydligaste delen av Koh Lanta Yai. I det stora södra naturreservatet blandas havet och stränder med de djungelklädda bergen. Här hittar du Tanod Beach som är den stranden som fått det mest idylliska läget och är väl värd ett besök, om inte så för att komma från de mer välbesökta stränderna. Hyr en longtail eller speedboat för att ta dig till denna oas för några timmar.
Kao Mai Kaeo Caves
Under en eftermiddag utforskar du dessa grottor som under århundraden av nederbörd och rinnande vatten varsamt vaskats fram i de mjuka kalkstensbergen på Koh lanta. Det är en spännande upplevelse att se dessa fascinerande grottor och passar hela familjen som vill ha en time-out från stranden för en dag. Bra fysik kan vara bra och kanske inte något för de allra minsta då vissa partier kan vara genom trånga passager och djupa klyftor och även få simma genom underjordiska pooler. Guidade turer finns för runt 200 baht per person.
Boka:
Lanta Thai-cooking school
Ta med dig matlagningskonsten hem. En underbar tillställning för hela familjen är att prova på att laga thai-mat tillsammans. Ni lagar fyra olika rätter för 1500 bath/person, då ingår ett glas vin eller en öl alt. alokoholfritt. Kvällskurser från 17.30 till ni är klara. Transport från och till hotell ingår i priset.
www.lantathaicookeryschool.com
Boka: Helicopter Charter & Tours
Karta:
Big Game Fishing Tour
En dag att komma ihåg för dig som är fiske intresserad. Du hämtas från hotellet runt 8.00 för en resa till Koh Haa som består av 5 st små öar ungefär 18 kilometer från Koh Lanta. Vä framme fiskar du bland annat Barracuda, Tonfisk och med lite tur även segelfisk. Vid lunchtid blir det en paus i en intilliggande lagun. Tid finns för snorkling runt de sköna korallreven och "lime-stone" klipporna.
Boka:


Elefant Trekking i Koh Lanta
På elefantryggen tar ni er fram med er "Mahout" (elefant tränare) som går igenom grunderna med elefantens beteende varefter ni klättrar upp på ryggen till detta majestätiska djur (elefanter har under historisk tid använts i krig, som vi européer använde oss av hästar). Du tar dig fram genom ett hav av tropiska fåglar, vackra växter och en fantastisk miljö med vyer som tagna från vykort. Olika alternativ på utflykter erbjuds på ett par platser på ön.

Lunch, dryck, kajak, flytväst, transfer till och från hotell, nationalparksavgifter och engelsktalande guide ingår i paketen.

Program 1:
Elefant trekking, Lanta Old Town, View Point, kajakpaddling, Saladan Village

8.30 - Hämtning från hotellet
9.00 - Elefant trekking
10.30 - Lanta Old Town
11.30 - Lunch vid utsiktsplats
12.45 - Paddla kajak
14.00 - Sala Dan Village
15.00 - Transfer till hotellet

Program 2:
Elefant trekking, show med apor, View Point, Koh Lanta National Park , Klong Nin Village

8.30 - Hämtning från hotellet
9.00 - Elefant trekking
10.15 - Show med apor
11.30 - Lunch vid utsiktsplats
13.00 - Nationalparken
15.00 - Klong Nin Village
16.00 - Transfer till hotellet


Boka: Trekking & Rafting Tours
Karta:

   K

stranden.

Rekommenderade hotell på Koh Lanta, Krabi:

Lanta Island Resort

Southern Lanta Resort

DR Lanta Bay Resort

Kaw Kwang Beach Resort

Mest bokade hotellen


Vi kan ön Koh Lanta!

Vi önskar er en lycklig semester på Koh Lanta!

Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 Lantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: