Phra Ae - Long Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7-Eleven:
Liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Sala Dan:
Strand Karta:
2,8 Km
Ja
Ja
Krabi eller Klong Dao Beach
Ja
Ja
Ja
15 St
79 Km
4 Km
Phra Ae Beach Karta

Stranden Long Beach
Ta dig vidare söderut från Klong Dao Beach på västkusten och du hamnar på nästa strand, Long Beach. Det rätta namnet på stranden är egentligen Phra Ae Beach men har fått smeknamnet Long Beach då stranden är öns längsta med sina nästan tre kilometer i längd. En halvmåneformad strand med en fin sand som på sina ställen blir grövre då den blandas med snäckor och stenar. Vattnet är klart och skiftar i en lite turkos färg. Grönskan omger stranden som under de hetaste dagarna ger lite välbehövlig skugga. Byggnaderna här består av små träsalas vilket ger stranden en thailändsk och tropisk känsla. Ta dig en lång joggingtur längs stranden, varför inte i den vackra solnedgången!
Restauranger/Nattliv
På huvudgatan bakom Long Beach finns det många restauranger att välja mellan.
Du hittar en hel drös med internationella restauranger med svenska köttbullar på menyn, klassisk thaimat, pasta och brittisk mat. Det finns helt enkelt någonting för alla magar vid Long Beach. Längs med stranden hittar du en del mindre barer och restauranger, men det största utbudet finns definitivt längs huvudgatan. Lanta har blivit en favorit bland barnfamiljer och för de som inte vill ta del av något rajtan-tajtan. Barer, diskotek och andra livliga ställen lyser nästan med sin frånvaro på ön vilket bidrar till en lugn semester. Det finns en del barer längs stranden men efter midnatt är det oftast rätt lugnt.

Shopping
Det finns ingen riktig shopping vid Long Beach. Den närmaste shoppingen hittar du i Sala Dan. Till Lanta åker du dock inte för att shoppa loss. Det turistanpassade utbudet finns, optiker och annat krimskrams runt de större stränderna och städerna. Du åker till Lanta för en lugn och skön semester på stranden.


Aktiviteter
Koh Lanta är en väldigt lugn ö och det märks även på Long Beach. Det finns inga speciella vattenaktiviteter att sysselsätta sig med, här är det sol och bad för fulla muggar som gäller! Blir du för rastlös finns det en rad olika restauranger på huvudgatan bakom stranden. Här hittar du även ett spa och ett lärocenter för dig som vill lära dig att prata thai.


Snorkling och Dykning
Snorklingen inne vid stränderna runt Koh Lanta är inte den bästa, men visst går det. Det finns inga häftiga korallrev men vattnet är väldigt rikt på spännande fiskar att spana in! Var beredd på att få vada ut en bra bit då Long Beach är väldigt långgrund. Vid Long Beach är snorklingen bäst på södra änden. För den bästa snorklingen i området bör du boka en dagsutflykt som tar dig till de närliggande öarna, exempelvis Koh Rok Nok, Koh Rok Nai och Koh Haa. Det svenska dykföretaget Kon-Tiki hittar du i Sala Dan där du kan boka både snorkel- och dykutflykter.


Att bo här
Vid Long Beach finns det en rad olika boendemöjligheter i olika prisklasser, från 69 kr/natt upp till 1249 kr/natt. Vill du bo riktigt lyxigt ska du ta in på Layana Resort & Spa, där du bor precis vid stranden. På Lanta Sand Resort & Spa bor du lite billigare än på Layana, men fortfarande väldigt fint där du kan ta ett dopp i resortens pool.

Ta sig hit
Till Koh Lanta kan du ta dig via båt från Krabi och Phi Phi eller via minivan. Det går bilfärjor mellan fastlandet och Koh Lanta-öarna. Från färjeläget i Sala Dan tar du sedan en taxi, om inte minivanen kör dig hela vägen till hotellet. Vägarna är numera i betong och i bra skick så du kan hyra en MC att ta dig runt med. Det kostar runt 200-300 Baht per dygn plus bensin.


Berätta mer om stranden!
Barnfamiljerna är färre på Phra Ae Beach då stranden inte är så långgrund. Priserna här är lägre än på Klong Dao Beach och hit kommer en hel del av den yngre publiken samt de som reser utan barn.

Vi reser vidare till nästa strand söderut som heter "Relax Beach eller Relaax Bay".
Phra Ae Beach - Long Beach

Phra Ae - Long Beach bild över stranden.


Beach volleyball på stranden. Thailand - Sverige spelar här.


Det finns flera mysiga strand restauranger längs norra delen av stranden.Rekommenderade hotell på Phra Ae - Long Beach, Koh Lanta, Krabi

Layana Resort & Spa

Gooddays Lanta Chalet

Nakara Long Beach Resort

Lanta Resort

Lanta Castaway Resort


Se nya videoklipp från Long Beach på Koh LantaElephant Trekking på Koh Lanta
Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   

Elefant trekking på Lanta

Erawan Lanta Safari! här kan du rida på elefanter. Ligger mitt på Long Beach nära bergen Koh Lantas regnskog.
Long Beach är inte lika långgrund som Klong Dao Beach. Long Beach passar barn över 5 år och barn som kan simmaStrand försäljare på Long Beach.


Bookmark and Share

Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 Lantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: