Koh Ngai - Koh Hai

FAKTA
Öns Storlek:
Öns längd:
Högsta berg:
Provins:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats Krabi:
Avstånd Koh Lanta:
Interaktiv karta:
3,4 km²
4 Km
198 meter
Krabi
Ja
Nej finns inget att köpa.
8 St
ca 90 Km. Trang airport 90 Km
Cirka 12 Km

Koh Ngai hotell karta

Koh Ngai (Koh Hai) ligger 12 km söder om Koh Lantas sydligaste spets och är den sydligaste ön i provinsen Krabi. Det perfekta stället för dig som söker lugn och ro. Det finns bara ett fåtal små hotell på ön (10-talet bungalow resorts, 2010), med ett rejält avstånd mellan varandra. Shopping är inte heller något du bör räkna med på ön, vänta med det tills du kommer till Bangkok. Att bli störd av försäljare på stranden är inte heller något man behöver oroa sig över då det inte bor någon fast befolkning på ön.

Koh Ngai är ett populärt resmål, framförallt för många backpackers, och för de som reser runt på egen hand i jakten på Thailands guldkorn. När du väl kommer hit inser du vilket paradis du har kommit till, det rika livet under vattnet gör det en fantastisk upplevelse för snorklare och dykare med många vilda djurarter. Även barnfamiljer och övriga resenärer besöker denna fridfulla plats och det är faktiskt så att svenskarna utgör hela 70% av alla de som besöker Koh Ngai vilket inte är så konstigt med tanke på alla fantastiska ting ön har att erbjuda.

Berätta mer om ön:
Ön är omgiven av hundratals lodräta bergsväggar som ståtligt reser sig ur det kristallklara havet. På ön finns inga vägar och el finns inte all timmar på dygnet. Som sagt, Koh Ngai är perfekt för dig som vill varva ner och slippa shopping och dundrande nattliv.

Utflykter:
Det populäraste utflyktsmålet från ön är en resa till ön Koh Muk (Mook), och för att besöka den omtalade smaragdgrottan (Emerald Cave). Det sägs att pirater en gång i tiden förvarade sina byten/skatter här! Räkna med att simma genom en 80 meter lång "passage" innan du kommer till den fantastiska lilla lagun som öppnar upp sig. Här glömmer du enkelt både tid o rum, men dröm dig inte bort för länge, tidvattnet gör att du måste hålla koll på klockan för att inte bli instängd!
Koh Rock Nok och Rock Nai för snorkling och dykning. Här finns det en bred variation av olika dykplatser som är mycket bra.
Snorkling:
Många ställen runt ön har mycket bra snorklingsvatten med mycket hårda och mjuka koraller. 50 meter utanför Koh Ngai Resort ligger det ett fint korallrev på 2 till 5 meters djup som har flera olika arter av fiskar. Men mycket är också förstört av dynamitfiske för över 30 år sedan!

Ta dig hit:
Från 1 November till 15 Maj går det båtar från Koh Lanta till Koh Hai och sedan ända ner till Koh Lipe i sydvästra spetsen av Thailand. Longtailbåtar går i taxitrafik mellan öarna Koh Hai till Koh Muk (Mook) och Koh Kradan. De tar ca 30 min och kostar runt 700 Baht. Från Koh Hai finns bra bra möjligheter för vidare båtfärd till Koh Lipe och Langkawi i Malaysia eller till Koh Lanta i norr.

Öarna runt Koh Hai
Koh Ma, Koh Chuek och Koh Waen 1,5 km öster om Koh Hai är öar som har bra snorkling och dykning för nybörjare. Inga starka strömmar och sikten är bra om det inte blåser för mycket. Runt Januari till April är det bäst förhållanden här.

Bilder från Koh Ngai
Stranden på koh Ngai är mycket fin. Här kan du se en större bild från stranden


Mayalay resort.

Båtar.

Koh Hai Fantasy Resort.

Massage på stranden.

Beach volleyball på Koh Ngai.


Sunrice soluppgång på Koh Ngai. Solen går upp över ön Koh Muk.
Rekommenderade hotell på Koh Ngai:

Koh Ngai Resort

Thapwarin Resort

Fantasy ResortMest bokade Koh Ngai


Koh Ngai ö betyg
Sand kvalité
Naturlig skönhet
Dykning
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   

Koh Hai diving school

På Koh Hai finns Rainbow divers en tysk dykskola, Har sitt kontor på Fantasy Resort.


En stark papaya salad.


Här görs isglass.Utav dessa bananplantor ska hon tillverka kryddor.
Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 kolantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: