Koh Muk - Koh Mook

FAKTA
Öns Storlek:
Öns längd:
Provins:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats Krabi:
Avstånd Koh Lanta:
Interaktiv karta:
5,6 km²
4,4 Km norr till söder
Trang
Ja
Nej.
2 St
Cirka 60 Km
Cirka 28 Km

Koh Mook hotell karta

Koh Mook (Muk)
Denna vackra ö är mest känd för sin smaragdgrotta (Emerald cave) eller "Tham Morakot" som thailändarna säger.
Grottan är ett litet hål i den stora bergvägen, du får simma igenom ett trång passage, 80 meter in i berget, efter en utbildad guide (guide rekommenderas), vidare in i grottan väntar en magisk upplevelse. Omgiven av lodräta och ståtliga klippväggar, 30 meter, med kristallklart vatten och en liten sandstrand kantad med palmer. Här kan du dock inte stanna alltför länge med tanke på att tidvattnet snabbt stiger. Glömmer man att simma tillbaka när det har stigit får man vänta till nästa dag med att lämna platsen. Smaragdgrottan var tidigare ett gömställe för pirater som gömde sina skatter här efter sina plundringar av fartyg i området för över 100 år sen. Koh Mook har högsäsong från December till April

Boende:
Det är "Farang beach" (europé stranden) som erbjuder de bästa ställena att bo på som Koh Mook Charlie Beach Resort med en strand vänd mot sydväst där du kan uppleva en vacker horisont av ön Koh Kradan och solnedgången.

Koh Mook Sivalai Beach Resort är en annan resort som ligger på en stor sandbank med den mjukaste sand du kan tänka dig. stranden är som potatispulver det måste upplevas. Närmare paradiset än så här kommer du inte! Det finns ytterligare ett par små bungalowbyar samt restauranger på ön.

Koh Mook Sivalai Beach Resort ligger på en liten halvö där den kritvita sanden påminner om potatismjöl till konsistensen, den har för många kommit att betraktas som den finaste stranden någonsin.

Berätta mer om ön:
Till öns långgrunda östsida sökte sig inte så många turister tidigare men nu när Sivalai Beach Resort öppnat så är det ett populärt ställe att besöka och bo på som ligger 800 meter från den lilla fiskebyn. På denna undanskymda sida lever thailändska muslimer i ett lite mer gammeldags fiskesamhälle, där ett par tusen invånare livnär sig på fiske och gummiplantage. Utflykter till ön brukar inte gå längre än till smaragdgrottan på västra sidan av ön.

Utflykter/snorkling:
Bra utflykter från Koh Mook är till Koh Rock, Koh Ma, Koh Chuek och Koh Waen 1,5 km öster om Koh Hai med bra snorkling och dykning för nybörjare. Inga starka strömmar och sikten är bra om det inte blåser för mycket. Runt Januari till April är det bäst förhållanden här.

Ta dig hit:
Det går att komma till Koh Muk från (Kuan Tungku-piren). Från Koh Lanta med båt från Sala Dan piren (Norra Koh Lanta), (även om Muk tillhör Trang provinsen). Nu finns det även båtar som går dagligen mellan Koh Lipe och Koh Lanta under högsäsong. Långsvansbåtar kan hyras om man missar linjetrafiken till Koh Lanta. Priser med longtailbåt från Koh Mook (Ko Muk) till Koh Hai runt 900 Baht Koh Muk till Koh Kradan ungefär 900 Baht Koh Muk till Koh Sukron 3000 Baht Koh Muk till Koh Libong 1800 Baht.

Bilder från ön Koh Muk eller Koh Muk
Charlie Resort ett mycket prisvärt och populärt resort bland barnfamiljer på ön.
Resortet har bra standard och låga priser. Bra pool och BBQ på stranden på kvällen. Mycket seafood då.
Boka Hotell: Charlie Beach Resort


Stranden är mycket fin vid Charlie Resort. Finns inget att klaga på alls. Se stor bild från stranden farang BeachBild från västra sidan av ön farang Beach. Här ligger lyxiga Sivalai Beach Resort
Bilder: Se stor bild på farang Beach Koh Mook.

Östra delen av ön ligger det fina resortet Sivalai. Bild från. Se stor Panoramabild över stranden.


Detta är Sivalai Beach Resort mycket rena och fina rum. Bakom sängen ligger badrumet och åt andra hållet ligger stranden bara 10 meter bort. Resorter har en liten pool också som ligger nära restauranger ute på udden halvön.
Boka Hotell: Sivalai Beach Resort
Detta är ett resort vi kan rekomendera alla gäster! Stanna 4 dagar ser prova på nästa ön.. Finns många

Bild från norra delen av ön. Stor bild över stranden mot Koh LantaVideo filmer från Koh Mook kommer:
Rekommenderade hotell och resort på Koh Muk, Mook:

Charlie Beach Resort

Sivalai Beach Resort
Resort på Koh Muk


Koh Muk betyg
Sand kvalité
Naturlig skönhet
Dykning
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   

Koh Muk island

Långsvans båten "longtail boat" styr in mot land. Koh Mook eller Muk som betyder pärla på thailändska.
Falang Beach är en mycket vacket strand i södra Thailand kanske en av dom finaste i Thailand.Trappan upp till Sivalai Beach Resort
i bakgrunden syns ön Koh Libong 12 km söder om Koh Mook.


BBQ på Falang Stranden - Charlie Beach Resort dukar upp till fest varje kväll här kan du äta mycket god seafood till bra priser på stranden. mycket mysigater mycket mysigare kan det inte bli.I Thailand södra delar kan du mycket enkelt båtluffa runt bland öarna.
från Koh Sukorn till Koh Mook kostar resan cirka 3000 Baht år 2010.


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 kolantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: