Koh Lanta old town

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Sala Dan:
Strand Karta:
-- Km
--
Nej
Ja, bra seafood
0 St
xx Km
xx Km
Koh Lanta Old Town Karta

Lanta Old Town
Lanta Old Town ligger på öns östkust och är Koh Lantas gamla stad. Här kan du strosa omkring bland de gamla trähusen och upptäcka det genuina i staden. Här ligger öns sjukhus och det finns även ett museum att besöka. Andra sevärdheter i den lilla byn är det kinesiska templet och den lokala marknaden.


Restauranger/Nattliv
Restaurangutbudet i Lanta Old Town är inte det största eftersom det är en liten by. Men det finns lite restauranger att hitta, bland andra Mango House där du kan beställa in hemmagjorda hamburgare, mackor och sallader.

Aktiviteter
Förutom att strosa runt på sightseeing i den lilla byn och imponeras av alla mysiga små trähus kan du besöka byns museum. Här kan du kika på gamla kinesiska möbler och fisketillbehör som tillhörde fiskemännen. Museet är öppet från klockan 09.00 till 17.00. Andra sevärdheter i området är det kinesiska templet med sina fina målningar och imponerande hantverk. Besök även den lokala marknaden för att uppleva det riktiga Thailand.

Dyk och snorkla
De flesta dyk- och snorkelutflykterna avgår från Lanta Old Towns pir. Härifrån tas du sedan till de närliggande öarna för en fantastisk dag under vattnet. Dyk- och snorkelutflykterna bokar du hos något av alla de dykföretag som finns i Sala Dan Village. Ett exempel är det svenska dykföretaget Kon-Tiki som gör utflykter till bland annat Phi Phi, Koh Rok, Koh Haa, Hin Daeng och Hin Muang.

Ta sig hit
Till Lanta Old Town kan du ta dig via taxi. Vägarna hit är i bra skick så hyr en MC för runt 200-300 Baht per dag och ta dig hit på egen hand. Från huvudvägen vid Phra Ae Beach kan du ta dig tvärs över ön för att bege dig söderut på östkusten för att komma till Lanta Old Town. Det finns skyltar att följa men från det att du korsat ön är det cirka fem kilometer till Lanta Old Town.

Klong Nin Beach

Klong Nin Beach bild över stranden. Klong Nin Beach och Klong Hin Beach är en och samma strand men den heter Hin på södra delen för den är mer stenig där. Hin = Sten på Thai.Rekommenderade hotell på Klong Nin Beach, Koh Lanta, Krabi:

Lanta Nice Beach Resort

Rawi Warin Resort

Lanta Ilmare Beach Resort

Lanta PalaceResort

Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Vi kan ön Koh Lanta!

Vi önskar er en lycklig semester på Koh

rice paper balloons


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 Lantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: