Koh Jum - Jum Island

FAKTA
Öns Storlek:
Öns längd:
Provins:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats Krabi:
Avstånd Koh Lanta:
Interaktiv karta:
20 km²
9 Km
Krabi
Ja
Nej.
4 St
Cirka 35 Km
Cirka 15 Km

Koh Jum hotell karta

Stranden
Koh Jum/Koh Phu är en liten ö som ligger mellan Koh Lanta och Krabi stad. Medan den södra änden av ön kallas Koh Jum "Jum Island", så bär den norra delen ett helt annat namn Koh Phu "Phu Island".  
Ön har inte de vita sandstränder man hittar på många andra destinationer men öns stränder och djungel-klädda berg är fortfarande nästan helt orörda. Den västra kusten har sex stränder vars gulaktig sand som inte kan jämföras med de bländande vita pulverstränder som omger ön. Det är en av anledningarna till att Koh Jums stränder aldrig bli trångbodda.
För den som inte bryr sig värst mycket om strändernas skick belönas med den storslagna orörda naturen och underbara solnedgångar som blir en bonus med att bo här. Med Phi Phi öarnas branta klippor i fonden mot den orangefärgade solen.
De bästa stränderna på Koh Jum är Ting Rai Beach, Andaman Beach och Golden Pearl Beach..

Berätta mer om stranden!
Det är en liten ö där några övergivna vägar är dåligt underhållna, gropiga och utgör en utmaning för ovana förare. Det låga besökarantalet plus lättillgängligheten från Krabi flygplats, gör Koh Jum till södra Thailands mest tillgängliga ö och kan varmt rekommenderas för dig som söker en orörd tropisk idyll, framförallt innan den stora massan hittar hit!


Detta får du inte missa:
Koh Jum Viewpoint
Att snorkla och se koraller och fiskar

Att göra:
Detta är ett bra ställe för stressade själar att göra sin hälsa en tjänst på. Låt ditt hjärta att slå långsammare ett tag och ditt sinne en chans att bara få vara en stund. Lev i nuet och du kan plötsligt slås av insikten om hur lycklig du kan vara av just ingenting.
Den näst populäraste aktiviteten efter snorkling är strandpromenader. Det är möjligt att promenera hela längden på stränderna på västsidan med inslag av "rock-hopping". Promenaden tar mindre än 2 timmar i lätt tempo och att hoppa bland klipporna är ganska lätt, utom vid högvatten. Behovet av att hyra cykel för att ta sig runt har minskat. Anledningen är att den lokala taxinäringen nyligen uppgraderat sin vagnpark med sidvagnar till motorcyklarna!

Boende:
Det finns inga lyxhotell och ingen av öns resorter har air-condition. De flesta har ingen el nattetid (inga fläktar när du behöver dem som mest). De flesta av öns resorter kan rekommenderas, du får mycket för pengarna, den vänliga servicen och för maten på restaurangerna. Att boka i förväg rekommenderas även om det inte alltid är ett måste.

Restauranger/Nattliv: 
Det finns några lågmälda barer ligger längs kusten. Bamboo Bar och Coco Bar spelar chill-out musik och servera drinkar fram till småtimmarna. Rim Tang Restaurang i Ban Koh Jum har ett gott rykte och håller öppet sent nog för en lugn middag.
Rekommenderade hotell på Koh Jum:

Koh Jum Lodge

Resort på Koh Jum
Koh Jum Lodge
Kohjum Resort
Ting Rai Bay Resort
Joy Bungalow, Jum Island

Fler hotell i på ön och i Krabi finns på länken. Krabi hotell


Koh Jum betyg
Sand kvalité
Naturlig skönhet
Dykning
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Koh Jum bilder kommer

islandKoh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 kolantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: