Koh Phi Phi Don

FAKTA
Öns Storlek:
Öns längd:
Provins:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats Krabi:
Avstånd Koh Lanta:
Interaktiv karta:
28 km²
8 Km
Krabi
Ja
Ja små butiker.
21 St
Cirka 55 Km
Cirka 31 Km

Koh Phi Phi hotell karta

Nämn Phuket och de flesta kommer säkert att tänka på populära Phi Phi Island. Hit tar sig de som vill komma undan stress, buller och stadsliv. Här finns inga bilar, inga vägar, inga måsten. Phi Phi Island är en underbar ö för eftertänksamhet, lugn och ro samt erbjuder underbara förhållanden för sol, bad och en del vattenaktiviteter.
Det är enkelt att ta sig hit, färjorna går regelbundet och det finns en rad olika alternativ för boende att välja på, från det enklaste till boende i mer exklusiva bungalows.
Det samma gäller restaurangutbudet. Här finns ett stort urval barer och matställen, de flesta, mindre, mer åt det romantiska hållet. Inget utbrett hålligång att skryta med. (Pee Pee Island)

Aktiviteter
Dyka, snorkla, klättra i berg, paddla eller fiske.

Detta får du inte missa:
Koh Phi Phi Viewpoint
Koh Phi Phi Lay
Att snorkla och se koraller och fiskar

Att ta sig hit
Ta färjan från Sala Dan pier norra Koh Lanta. färjelägret är det 31 km till Koh Phi Phi tar cirka 1,5 timmar med färjan. Det går även båtar från Ao Nang och från Krabi Stad. Från Phuket har flera båtar per dag som trafikerar sträckan Koh Phi Phi.
Ton Sai Pier Ko Phi Phi. Det är alltid mycket folk på båtarna till ön. Ett bra tipps är att ta en tidig båt till ön.


Koh Phi Phi viewpoint
Koh Phi Phi panorama vy över stränderna Ton Sai Beach och Loh Dalum Beach. Ett måste är att besöka denna Viewpont på Koh Phi Phi när du besöker ön.Ton Sai Beach
Ton Sai Beach börjar redan efter Tonsai brygga och sträcker 700 meter lång. Direkt vid kajen ligger de flesta longtailbåtar förtöjda vilket gör att det inte går att simma här. Bäst ar om du tar dig 5-6 minuters promenad mot klipporna (förbi sjukhuset). Den här sidan är den lugnaste delen av stranden från Phi Phi Don Village. Den vita sandstranden har en vacker inramning med grönskande natur av regnskog och kalkstensklippor som reser sig över den västra delen och som sedan fortsätter längre bort från stranden.

Berätta mer om stranden:
Ton Sai är en trevlig strand men med en del båttrafik vilket gör det svårt att simma någon längre sträcka..
På den här stranden är det mycket få turister, även under högsäsong.

Loh Dalum BeachLoh Dalum Beach ligger i en fantastiskt vacker vik endast en kort promenad från Ton Sai Bay och Tonsai Pier.
Det är den bästa stranden som är belägen närmast Phi Phi Don Village. Loh dalum ligger endast 150 meter från Ton Sai Bay men det är som att komma till en annan värld. Loh Dalum är en grund vik, med långgrund strand vilket gör att du måste gå en bit för att simma. En populär strand med möjlighet att hyra kajak för att utforska omgivningen.

Berätta mer om stranden:
Det finns ingen bättre plats på Phi Phi för att äta och dricka än på Loh dalum.
Utsikten är bedårande vilket gör att maten till och med smakar bättre.
Här finns bra snorkling, 40-50 ut meter från stranden.
Stranden är populär och kan under högsäsong kännas aningen trång.Monkey Beach 250 meter

Namnet säger väl allt. Stranden är välbesökt av apor. De kommer från bergen till stranden där turisterna ger dem mat i form av olika frukter. Matningen har skämt bort dem, de äter bara det bästa. När dina frukter är slut kommer de hoppa upp till dig för att vilja ha mer. Lämna inte personliga tillhörigheter obevakade på stranden då aporna rycker till sig allt som kommer i deras väg. -Du vill inte jaga en apa upp i skogen med din plånbok i sin ena hand.

Berätta mer om stranden:
Här finns bra snorkling, 40-50 meter ut från stranden.
Monkey Beach är en vacker strand med vit sand omgiven av djungelklädda kalkstensklippor.
Stranden ligger i Yongkasem Bay en kort kajak resa från Loh Dalum Beach (ca 1 km).
Stranden är populär och kan under högsäsong vara packad med besökare från både Krabi och Phuket.


Long Beach

Long Beach är en av de bästa stränderna på Phi Phi Don Island, kanske den bästa som blivit mycket populär bland ungdomar. En fin strand med finkornig vit sand och kristallklart vatten. Från stranden har du utsikt över Phi Phi Ley i fjärran och de spektakulära klipporna vid Ton Sai Bay. En härlig plats att bo på. Det tystnar avsevärt när mörkret faller på. För de som vill ha lite mer puls är det lyckligtvis inte långt bort till Phi Phi Don Village, en kort sträcka med longtailbåt eller varför inte gå? En brant promenad via en stig i djungeln, sedan längs med stranden och över berg. Det tar cirka 30 minuter. Du bör gå innan högvattnet! Stranden är cirka 400 meter lång.

Söker du riktigt bra snorkling ska du bege dig till närliggande Hin Phae. Här kan du simma med ofarliga rev-hajar (morgon och eftermiddag) på grunt vatten. Det finns 3-4 olika företag som ordnar utflykter för runt 800 Bath. Det är en fantastisk upplevelse att simma så nära riktiga hajar och för en del kanske lite skrämmande, törs du?.

Berätta mer om stranden:
Long Beach har boende precis vid stranden, mestadels bungalows, från enkel till god standard.
Här finns ett stort korallrev som erbjuder bland den bästa snorklingen på Phi Phi.
På Hin Phae kan du simma snorkla bland ofarliga rev-hajar på grunt vatten.

Hotell vid Long Beach: Phi Phi The Beach Resorts - från 3000 Baht


Laem Tong Beach 750 meter

Laem Tong Beach ligger på nord östra delen av ön. här finns många fina korallrev du når från stranden.
Hotell på Laem Tong Beach
Phi Phi Natural Resort - från 1500 Baht
PP Erawan Palms Resort - från 2000 Baht
Holiday Inn Phi Phi Island - från 4100 Baht
Zeavola Resorts - från 8000 Baht


Loh Ba Kao Beach 650 meter

Laem Hin Beach 400 meter
Araya Buri Resort - från 2600 Baht
Bay View Resort - från 1900 Baht

Pak Nam Beach 250 meter
Phi Phi Relax Beach Resort - från 1400 Baht

Lah Moo Dee Beach 400 meter

Bamboo Island

Bamboo Island når du med båt, ca 13 km från Ton Sai pir och 5 km från den norra spetsen av Phi Phi Don Island. Det är en fantastisk plats, med härliga korallrev, Hin Klang, för den som gillar att snorkla. Även om du inte snorklar är detta en plats som du bör besöka för dess skönhets skull. Ön är inte större än du kan vandra runt den på en halvtimme om du ledsna på snorkling eller avkoppling på stranden. Som utlänning måste du betala entréavgift i nationalparken ca 400 Bath för vuxna och 200 för barn. Halvvägs till ön passerar man ett mycket bra korallrev. Är perfekt för snorkling med både mjuka och hårda koraller. Lng Lat: 7.791,98.779

Berätta mer om stranden:
En favoritö för många!
Bamboo är en platt grön ö med vit finkornig sand och vackert kristallklart vatten.
Grov sjö kan ibland göra det svårt för longtailbåtar att lägga till på ön.
Vansinnigt att behöva betala 400 baht (entré nationalpark) för bada på en strand några timmar.

Dykning på Koh Phi Phi

Moskitodiving är den bästa dykfirman på ön.

Här finns vår svenska dyk guide Daniel som jobbar på Moskito Diving.
Koh Phi Phi Lay, Ley eller Lee Island

FAKTA
Öns Storlek:
Öns längd:
Provins:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Phuket stad:
1,5 km²
3,3 Km
Krabi
Ja
Nej
0 St
Cirka 80 Km
Cirka 46 KmHyr en Långsvansbåt, longtail boat. för cirka 2000 baht och åk runt öarna en dag.

Söder om ön Phi Phi Don ligger den betydligt mindre ön Phi Phi Lay. Phi Phi Ley är obebodd, har en fin natur och en av Thailands finaste stränder, Maya Bay, känd från "The Beach" med Leaonardo DiCaprio. Ön har perfekta förhållanden för snorkling med massor av koraller och färggranna fiskar. Välbesökt under högsäsong! Ley är nationalpark, det kostar runt 200 bath per vuxen att besöka nationalparken.
Ön består till största del av skyhöga klippor som växer upp i rät vinkel ur det ljus-turkosa havet. Det finns flera magnifika stränder och natursköna öar. Det finns inget boende på Phi Phi Ley eftersom den största delen av ön består av branta klippor och små laguner med myllrande fisk. Dagsturer avgår varje dag för sightseeing och snorkling.

Berätta mer om Phi Phi Ley
Maya Bay, känd från Hollywoodfilmen "The Beach". Perfekt för snorkling, massor av koraller och färggranna fiskar, men kan bli lite trång under högsäsong! Många strandscener kommer från Maya Bay, djungelbilder från ögruppen Angthong Marine Park nära Koh Samui samt bilder från vattenfallet på Khao Yai National Park 150 km nordöst om Bangkok, Haew Suwat Waterfall.
Ley är naturresarvat och det är förbjudet att fiska närmare än 300 meter från land. Det är populärt att fiska bläckfisk med kast-spö. Bläckfisk heter "blaamuck" på Thai. Har man barn med sig får man inte glömma att ta med bröd för att mata fiskarna.

Aktiviteter:
Dyka, snorkla, klättra i berg, paddla eller fiske.

Lohsamah Bay
Lo Samah Bay ligger på den södra spetsen av Phi Phi Ley och erbjuder hisnande panorama, klart vatten och blomstrande koraller, bra för snorkling.

Viking Cave
Viking Cave är den enorma grottan uppkallad efter målningar på väggarna i grottan som liknar gamla vikingaskepp. Denna grotta döptes av HM Rama IX när han besökte den 1972. Här samlar lokalbefolkningen svalbon (efter att ungarna lämnat bet) från klipporna som de säljer för att koka soppa på, en kinesisk delikatess. Ett kilo kan kosta flera 10.000-tals kronor. Grottan är en spektakulär plats som skapats av naturen. Här kan du snorkla eller bara slappa.
Rekommenderade hotell på Koh Phi Phi:

Araya Buri Resort

Bay View Resort

PP Erawan Palms

Holiday Inn Phi Phi

Phi Phi Beach Resort

Film från Koh Phi Phi vilda Nattliv:
Mest bokade på Phi Phi


Koh Phi Phi betyg
Sand kvalité
Naturlig skönhet
Dykning
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Bamboo island

Bamboo island en 0,2 km² liten ö 5 km norr om Koh Phi Phi. I bakgrunden syns ön Koh Yong (mosquito island)Vatten sköldpadda vid ön Phi Phi LeyDiving center på Koh Phi Phi.Koh Phi Phi Ley

Koh Phi Phi Ley är ett populärt utflyktsmål det går båtar från Ao Nang, Koh Lanta och från Phuket för att besöka denna ö.


Maya bay på ön Phi Phi Ley.
Phi Phi Ley, Pileh bay

Snorkling i Pileh bay
Clownfish "memo" Clownfisk som simmar i havsanemoner.Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 kolantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: