Klong Khong Beach
FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Sala Dan:
Strand Karta:
2,7 Km
Ja
Ja
Nej
2 St
83 Km
8 Km
Klong Khong Beach Karta

Stranden:
Klong Khong är en trevlig lugn strand som ligger ungefär sex kilometer söder om Sala Dan. Stranden är varierande och sträcker sig ca 2,7 kilometer lång. Här radar sig kokospalmer längs med strandlinjen som växelvis omfattar klippor med småsten. Den perfekta platsen för dig som söker lugn och ro i en avkopplande miljö. En del mycket charmiga små serveringar/barer längs med stranden som du kan uppleva de vackra solnedgångarna från!

Restauranger/Nattliv:
Det finns en del mindre barer, restauranger och andra matställen längs med stranden och huvudgatan. Längs huvudvägen hittar du även en 7-Eleven butik. Lanta har blivit en favorit bland barnfamiljer och för de som vill inte är beroende av storstadspuls. De flesta boende på ön är thailändska muslimer vilket bromsat utvecklingen av barer, discon och andra livliga ställen, de lyser nästan helt med sin frånvaro. Det finns en del barer längs stranden men efter 24.00 är det oftast lugnt. För den som ändå vill roa sig kan en utflykt till Phi Phi Island vara ett alternativ.

Att göra:
Klong Khong är en lugn plats och utöver sol, bad och att bada finns inte mycket mer. Passa på att göra en utflykt till närbelägna öar som Koh Ma, Koh Mook, Koh Chuak eller Koh Ngai. Eller varför inte bara slappa på stranden en heldag med en härlig bok och få en traditionell thailändsk massage.

Shopping:
Ingen shopping! Det vanliga turist anpassade utbudet finns i anslutning till de större stränderna och städerna med småsaker, enstaka optiker och annat krims krams. I Ban Sala Dan, vid färjeläget, hittar du en del mindre butiker som säljer kopior på DVD, CD och en del kläder, både märkeskopior och annat.

Snorkling och Dykning:
Två av öarna som det finns ordnade turer till heter Koh Rok Nok och Koh Rok Nai. Stränderna på de här öarna är orörda med "puder" liknande sand. Ytterligare en bit bort ligger Hin Daeng, Hin Muang och Koh Haa. Hit åker de som söker dykning på djupare vatten och vill uppleva det rika livet under vattenytan.

Berätta mer om stranden!
Det finns några resorter på stranden, det är den tidlösa magin som och lugnet utan alla moderna förströelser som man i första hand kommer hit för.

Vi reser vidare till nästa strand söderut som heter Klong Nin Beach.
Klong Khong Beach

Klong Khong Beach bild över stranden.
Rekommenderade hotell på Klong Khong, Koh Lanta, Krabi:

Lanta Darawadee Hotel

Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Vi kan ön Koh Lanta!

Vi önskar er en lycklig semester på Koh Lanta!


Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 Lantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: