Klong Dao Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7-Eleven:
Liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Sala Dan:
Strand Karta:
2,5 Km
Ja mycket
Ja mycket
Ja, lite. Mer i Sala Dan.
Ja
Ja
Ja
20 St
76 Km
1 Km
Klong Dao Beach Karta
Stranden
Klong Dao Beach är svenskarnas favoritstrand på Koh Lanta och visst är det lätt att förstå med dess härligt gyllenbruna och lena sand. En lång och bred sandstrand där du kan kavla ut badlakanet för dagen. Vattnet är klart men kanske inte lika turkost som på de största paradisöarna. Stranden sträcker sig 2,5 kilometer och längs stranden står de grönskande träden uppradade. Stranden är långgrund vilket gör att Klong Dao blivit ett populärt stopp för barnfamiljerna. På stranden kan du på kvällstid njuta av vackra solnedgångar när du tar en promenad längs stranden.

Restauranger/Nattliv
Längs med huvudgatan vid Klong Dao Beach hittar du några internationella och thailändska restauranger att stanna till på för en bit mat. Du hittar bland annat en tysk restaurang som har både mat och härliga bakverk på menyn, Nang Sabai. Ät fint på Eden Bar & Dining eller testa på lite thaimat på Prapakarn Restaurant. Strandens resorter bidrar med en rad olika restauranger där du hittar både internationell och thailändsk mat. Nattlivet är inte så högljutt här och består mest av resorternas små barer där du kan slå dig ner för något gott att dricka, kanske en drinkhink!

Shopping
Vid Klong Dao Beach är shoppingen väldigt enkel och utbudet är inte alltför stort. Men det är bara en kilometer till öns huvudby Sala Dan där öns största shopping finns. Här kan du hitta allt från vykort att skicka hem till nära och kära, solhattar, nya flip flops och kläder i olika varianter. Förvänta dig dock ingen större shopping á la Phuket, det turistanpassade utbudet finns här. Du hittar även optiker och apotek vid Sala Dan. På huvudgatan bakom stranden hittar du små charmiga butiker som säljer handgjorda konstverk. På Mountain Sea hittar du handgjorda smycken och på Lanta Whai Thai hittar du roliga prylar som djurlampor tillverkade av kokosnötter. Du hittar även skräddare och butiker som säljer silversmycken på huvudgatan.

Aktiviteter
Just på stranden finns det inte så mycket att sysselsätta sig med förutom sol och bad. Tar du dig till huvudgatan bakom stranden hittar du lite mer att göra. Enklare shopping, restauranger och barer och annan sightseeing. Under högsäsong går det att boka en longtailbåt för att ge sig ut på en dagsutflykt runt ön. Båten kostar 3500 Baht så det är bäst om ni är några stycken för att inte blir för dyrt per person. På huvudgatan bakom Klong Dao Beach hittar du även Time For Lime, den thailändska matlagningsskolan där du lär dig laga typiska thairätter.

Snorkling och Dykning
Det går att snorkla vid stranden, du får dock gå en bra bit ut då det är långgrunt. Dock finns det inga fina korallrev här så för den bästa snorkelupplevelsen rekommenderas du att boka en dagsutflykt som tar dig till de närliggande öarna för häftiga korallrev och färgglada fiskar i överflöd! En kort båtresa sydväst om Lanta Yai ligger flertalet mindre öar där vattnet är klart och snorklingen är toppen. Besök till exempel Koh Rok Nok och Koh Rok Nai. Är du sugen på att dyka på lite djupare vatten och vill uppleva ett underbart undervattensliv kan du ta dig till Hin Daeng, Hin Muang och Koh Haa. Du hittar det svenska dykföretaget Kon-Tiki i Sala Dan där du kan boka både snorkel- och dykutflykter.


Att bo här
Det finns ett stort utbud av olika resorter att bo på vid Klong Dao Beach, från 90 kr/natt upp till 700 kr/natt. På Cha-Da Beach Resort and Spa bor du väldigt lyxigt i någon av sviterna eller villorna döpta efter ädelstenar, exempelvis Emerald Suite eller Diamond Villas. Resorten har en restaurang och två barer, en vid stranden och en vid poolen. Koppla av i resortens eget bibliotek eller njut en stund på spa-anläggningen Vimala Spa.

Ta sig hit
Till Koh Lanta tar du dig via båt från Krabi eller Phi Phi. Från färjeläget i Sala Dan tar du dig sedan till Klong Dao Beach via taxi. Det går även att ta sig till Koh Lanta via minivan då det finns bilfärjor från fastlandet mellan öarna. Vägarna längs med ön är numera i betong och i rätt bra skick, därför är det inga problem att hyra en egen MC att utforska ön med. Det kostar 200 Baht per dygn plus bensin.


Berätta mer om stranden!
Klong Dao Beach är den nordligaste stranden på Koh Lanta, den första stranden du kommer till efter färjeläget i Sala Dan. Utöver Klong Dao finns det åtta härliga stränder på öns västkust, en kust som sträcker sig cirka 30 kilometer från norr till söder. Att resa med bil längs hela kusten tar lite drygt en timme.

Vi reser vidare till nästa strand söderut som heter Phra Ae Beach, eller Long Beach som de flesta kommit att kalla den, den längsta stranden på ön (nästan 4 kilometer lång).
Klong Dao Beach

Klong Dao Beach sett från Holiday Villa på södra delen av stranden.


Kaw Kwang Beach Resort

Polen på populära Kaw Kwang Beach Resort. I bakgrunden ligger Klong Dao BeachRoyal Lanta Resort and Spa mitt på stranden. Se stor panorama över Klong Dao BeachKlong Dao Beach bild från stora vägen.Svenska Skolan på Koh Lanta.


Rekommenderade hotell på Klong Dao Beach, Koh Lanta, Krabi:

Lanta Island Resort

Southern Lanta Resort

DR Lanta Bay Resort

Kaw Kwang Beach Resort

Se nya videoklipp från Klong Dao Beach på Koh Lanta


Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Vi kan ön Koh Lanta!

Vi önskar er en lycklig semester på Koh Lanta!

Dive trip på Koh Lanta

Dykutflykter till öarna runt koh Lanta.
Koh Ha, Koh Bida/ Hin Bida är några av alla populära dykställenEn god mango shake på stranden kostar cirka 50 Baht
Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 Lantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: