Kantiang Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Sala Dan:
Strand Karta:
0,9 Km
Ja
Ja
Nej
4 St
95 Km
20 Km
Kantiang Beach Karta

Stranden:
Många anser att de finaste stränderna ligger på södra Lanta, inbäddade av djungel, kullar och berg. Kantieng är enav dem med en spektakulär halvmåneformad strand med finkornig vit sand och det vackraste vattnet du kan tänka dig. Att bada i havet med de omgivande bergen kommer att ge ditt liv en ny innebörd, känslan av att aldrig vilja åka hem kommer sakta krypande över dig. Stranden sträcker sig knappa kilometern med korallrev som lämpar sig riktigt bra för snorkling. Det finns ett fåtal resorter längs med stranden, från de enkla familjeägda till öns enda fem stjärniga resort, Pimalai Resort. Får du möjlighet att besöka restaurangen till Pimalai, missa den inte!


Restauranger/Nattliv:
Det finns en del barer längs stranden men inget nattliv att tala om. Förrutom lyxresorten Pimalais restaurang uppe på kullen hittar du Why Not bar på stranden samt restaurangen "Same Same But Different" som serverar riktigt bra autentisk mat från södra Thailand. Isamhället, Kantieng, finns 7-Eleven och andra mindre butiker.

Att göra
Kantieng är en lugn plats och utöver sol, bad och att bada finns inte mycket mer. Passa på att göra en utflykt till någon av de närbelägna öarna som Koh Ngai Island, Koh Mook Island, Koh Ma Island eller Koh Chuak Island. Eller varför inte bara slappa på stranden en heldag och få en traditionell thailändsk massage.

Shopping
Ingen shopping! Men som sagt, till Lanta kommer du inte för att shoppa. Det vanliga turistanpassade utbudet finns runt de större stränderna i norr samt i Sala Dan, vid färjeläget och Old Town. Där hittar du bla. optiker och en del mindre butiker som säljer kopior på DVD, CD och en del kläder, både märkeskopior och annat.

Snorkling och Dykning
Två närbelägna öar som det finns anordnade turer till heter Koh Rok Nok och Koh Rok Nai. Stränderna på de här öarna är orörda med "puder" liknande sand. Ytterligare en bit bort ligger Hin Daeng, Hin Muang och Koh Haa. Hit åker de som söker dykning på djupare vatten och vill uppleva ett underbart undervattensliv.

Berätta mer om stranden!
Det finns några resorter på stranden, en del av dem utan stjärnor och passar den med stramare budget. Vill bo ståndsmässigt ska du titta närmare på Pimalai Resort, öns enda fem-stjärniga boende. Den enda nackdelen med Pimalai är att det skapar ett djupt hål i din plånbok! Annars är det är den tidlösa magin och lugnet utan alla moderna förströelser som man i första hand kommer till Kantieng för.

Resan går vidare till nästa strand Nui Beach


Kantiang Beach

Kantiang Beach bild över stranden.


Kan Tiang Beach bild över stranden. 5-Star Luxury Beach Resort - Koh Lanta



Kantieng Beach bild över stranden.


Rekommenderade hotell på Kantiang Beach, Koh Lanta, Krabi:

Baan Laanta Resort and Spa

Lanta Resort

Lanta Resort

Lanta Resort

Video från Kantiang Beach, Koh Lanta








Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Vi kan ön Koh Lanta!

Vi önskar er en lycklig semester på Koh Lanta!




Stranden i Kamala är väldigt barnvänlig och hela vägen från södra till den norra delen är den långgrund.



mango shake








Koh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 Lantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: