Ban Sala Dan Village

FAKTA
Strandens längd:
Färjeterminal till:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Sala Dan:
Strand Karta:
se Klong Dao Beach
Phuket, Ao Nang, Phi Phi mm.
Ja
Ja
2 St nära Sala Dan city. (by)
75 Km
0 Km
Ban Sala Dan Village Karta

Staden
Sala Dan Village är huvudbyn på Koh Lanta och det är även här båtarna från Krabi och Phi Phi lägger till. Här hittar du minimarts, optiker, banker och bankomater. Här kan du strosa runt för lite sightseeing på egen hand. Promenera runt för att hitta alla butiker, turistbyråer, dykföretag och restauranger som staden har att erbjuda.

Restauranger/Nattliv
I Sala Dan Village finns det många restauranger att slå dig ner på. Det finns exempelvis en svensk restaurang som ligger vid Lanta Princess Pier. Den heter kort och enkelt Swedish Bar & Restaurant och här hittar du svensk mat, thaimat och pizza. Du hittar många seafood-restauranger som står på pålar ut över vattnet och en hel del andra lokala restauranger.

Shopping
Det är i Sala Dan Village som du hittar den största shoppingen på Koh Lanta.
Här finns de små shoppingstånden utspridda lite här och var och du hittar allt från kläder, solhattar och flip flops till vykort, DVD-filmer och CD-skivor. Souvenirer finns det även många att fynda bland i staden. Du bör dock inte förvänta dig någon storshopping i världsklass, till Koh Lanta åker du inte för att shoppa utan för att njuta av lugnet på öns stränder.

Aktiviteter
Det kryllar inte av sysselsättningar i Sala Dan Village, förutom sightseeing och restauranger. Det finns inga biosalonger, bowlinghallar eller liknande på ön. Däremot finns det många dykföretag och turistbyråer där du kan boka utflykter och andra roliga äventyr att åka ut på.

Dyk och snorkla
Runt om Koh Lanta är dykningen och snorklingen inte den bästa, men det finns dagsturer att boka som tar dig till de närliggande öarna för ett fantastiskt undervattensäventyr! Det finns en hel del dykföretag i staden och det svenska företaget Kon-Tiki är ett av dem. Kon-Tiki tar dig på utflykter runt bland annat Phi Phi, Koh Haa, Koh Rok, Hin Daeng och Hin Muang. Mycket trevlig och hjälpsam personal. Tel: +66 (0)75 668 394.

Ta sig hit
Till Koh Lanta tar du dig via båt från Phi Phi och Krabi eller via minivan som kommer till ön via de bilfärjor som finns från fastlandet. Kommer du hit med båt anländer du till Sala Dan Village.

Ban Sala Dan Village

Färjeterminal på Koh Lanta bild
Rekommenderade hotell på Sala Dan, Koh Lanta, Krabi:

Aloha Lanta Resort

Se videoklipp från Sala Dan by på Koh Lanta


Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
   
   

Lanta

Vi önskar er en lycklig semester på Koh LantaKoh Chang | Thailand Kartan | Boka resa till Thailand | Krabi, Ao Nang, Koh Lanta, hotell | Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell

© 2010 Lantaguiden.se | www.kolantaguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: